Stravični prizori: Noćni klub u potpunosti izgorio, 40 povrijeđenih

Fena
Stravični prizori: Noćni klub u potpunosti izgorio, 40 povrijeđenih
Foto: Arhiv / Ilustracija
Stravični prizori vladali su sinoć u jednom noćnom klubu u Bukureštu, nakon što je izbio veliki požar u kojem je povrijeđeno 40 osoba.

Ljekari, vatrogasci i pripadnici drugih službi gotovo cijelu noć su se borili kako bi spasili sve one koji su se u trenutku požara nalazili u klubu, a saopćeno je i to da je samo jedna osoba bila u kritičnom stanju, dok su ostali nastradali imali tegobe zbog udisadnja dima i hopotermije.

Neki su imali i lomove kostiju jer su u panici skakali sa terase kluba.

Uzrok požara koji je izbio oko pola tri poslije ponoći, a u kojem je noćni klub Bamboo izgorio do temelja još uvijek je nepoznat.  Klub nije imao zaštitu protiv požara, zbog čega je policija više puta kaznila vlasnika objekta, navodi se u izvještaju jedinice za vanredne situacije. 

Noćni klub Bamboo prethodno je pretrpio još jedan požar 2005. godine. 

Istaknuto je da su gradski zvaničnici kao i sigurnosni inspektori izdali dozvolu za rad, iako su znali da objekat nema dozvolu za zaštitu protiv požara.   

"Srećom, nije bilo smrtno stradalih u požaru koji je izbio u noćnom klubu u Bukureštu", napisao je na svom facebook profilu predsjednik Rumunije Klaus Iohannis.

"Svjedočili smo još jednoj tragediji, u kojoj su pravila i zakoni prekršeni. Sve dok ne shvatimo da je zakon jednak za sve, društvo će biti i dalje u opasnosti",  naglasio je Iohannis.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije