Spasioci izvukli tijela troje stradalih: Sve manje nade da ima preživjelih

Radiosarajevo.ba
Spasioci izvukli tijela troje stradalih: Sve manje nade da ima preživjelih
Hotel u centralnoj Italiji, kod Abruzza, zatrpan je snijegom nakon što se jučer pokrenula lavina, najvjerovatnije uzrokovana nizom snažnih potresa koji su u srijedu pogodili tu zemlju.

Po zadnjim informacijama, poginulo je više osoba, a spasioci tragaju za nestalima, javlja BBC.

U hotelu Rigopiano kod Abruzza nalazilo se najmanje 30 gostiju i članova osoblja, javljaju talijanski mediji. Šef Gorske službe spašavanja Antonio Crocetta kazao je kako ima "mnogo poginulih". Agencija ANSA javila je nešto prije 10 sati da je izvučena prva žrtva, a oko 15 sati objavljeno je da su pronađena još dva tijela. Nema podataka o dobi i identitetu žrtava.

U hotelu je navodno bilo i djece.

Italijanska državna televizija RAI objavila je na Twitteru i prve fotografije i snimku iz unutrašnjosti hotela, u koji su se spasioci konačno uspjeli probiti. Još nema nikakvih podataka o preživjelima.

U unutrašnjost hotela, po pisanju La Repubblice, ušlo je deset vatrogasaca, a spasioci snijeg uklanjaju i rukama. Postoji nada, po istom izvoru, da su se gosti i osoblje hotela možda uspjeli skloniti u saune, koje se nalaze u suterenu zgrade, ali još nema nikakvih odaziva na pozive spasilaca.

Do hotela su oko 13 sati stigli i potražni psi, ali još nema traga preživjelima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije