Snaga oprosta: Zagrlio vozača koji mu je usmrtio sina

Radiosarajevo.ba
Snaga oprosta: Zagrlio vozača koji mu je usmrtio sina
Stravična tragedija pogodila je prije nekoliko dana australijski grad Springwood, kada je na Badnje veče u teškoj saobraćajnoj nesreći stradao devetogodišnji Josiah Sisson.

Ipak, iz ove tragedije nastala je jedna od najsnažnijih poruka 2016. godine, kada su roditelji nastradalog dječaka odlučili da oproste čovjeku koji je osumnjičen za tragičnu saobraćajnu nesreću. Fotografija dvojice zagrljenih muškaraca, oca devetogodišnjeg Josiaha i Adriana Murraya, čovjekom koji je sjedio za volanom automobila koji je udario dječaka, uz natpis „snaga oprosta“ uskoro je postala viralni hit, prenosi portal News.com.au.

Njih dvojica sreli su se u crkvi tokom mise, a nekoliko dana nakon što je dječak preminuo u bolnici. Umjesto da mrzi ubicu svog sina, Karl Sisson je odlučio pokloniti oprost i pažnju ubici, koji je također bio shrvan cijelom tragedijom, te svjedoci ovog susreta kažu da su gotovo svi plakali.

Poruka koja je obišla svijet nastala je noć uoči podizanja optužnice protiv Adriana, kojem će suđenje početi 14. februara, no čini se da mu kazna neće toliko teško pasti uz saznanje da je dobio oprost roditelja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije