Sjeverna Koreja upozorila SAD: Spremni smo za nuklearni napad

Radiosarajevo.ba
Sjeverna Koreja upozorila SAD: Spremni smo za nuklearni napad
Sjeverna Koreja upozorila je SAD da ne preduzimaju provokativne akcije u regiji, poručivši da su spremni za nuklearni napad, javlja BBC.

Poruke stižu u danu u kojem Sjeverna Koreja obilježava 105. godišnjicu rođenja osnivača države, Kim Il-sunga. U ovoj državi danas se tako slavi Dan sunca, a u toku je velika vojna vojna parada u Pyongyangu.

Pored teškog naoružanja, Kim Jong-un prikazao je nove balističke interkontinentalne i projektile s podmornica. Vojni analitičari već govore o projektilima Pukkuksong, koji se lansiraju s podmornica, i imaju domet veći od 1,000 kilometara.

Sjeverna Koreja želi pokazati svoju snagu, dok flota američke ratne mornarnice hrli ka području.

"Spremni smo da na potpuni rat odgovorimo potpunim ratom", kazao je Choe Ryong-hae, drugi najmoćniji političar u ovoj državi, te nastavio: "Spremni smo da odgovorimo nuklearnim napadom na svaki nuklearni napad."

A, u Pynogyangu marširaju vojnici s mačevima na glavnom Kim Il-sung trgu, a sve s balkona promatra, pozdravlja i odobrava Kim Jong-un. Na nebu istovremeno avioni su formirali brojke 105.

Pogledajte kako to izgleda:

VIDEO

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije