Sirijska vojska potpuno zauzela Alep

Radiosarajevo.ba
Sirijska vojska potpuno zauzela Alep
EPA / Evakuacija iz Alepa
Sirijska vojska je saopćila da je drugi po veličini grad Alep u potpunosti povraćen od pobunjenika što je najveća pobjeda sirijske vlade u ratu koji traje već gotovo šest godina.

"Zahvaljujući krvi naših mučenika i žrtvi naših hrabrih oružanih snaga, kao i savezničkih snaga, centralna komanda oružanih snaga objavljuje povratak bezbjednosti u Alep nakon što je oslobođen od terorista, kao i odlazak onih koji su tu boravili", saopćila je sirijska vojska, prenosi AFP.

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad izjavio je ranije danas da je povratak pune kontrole nad sjevernim gradom Alepom - pobjeda za njegove ruske i iranske saveznike, koliko i za njegovu zemlju.

Assad je, u komentaru poslije sastanka sa visokom iranskom delegacijom, rekao i da su uspjesi na bojnom polju "osnovni korak na putu ka okončanju terorizma na cjelokupnoj sirijskoj teritoriji i stvaranju odgovarajućih okolnosti za rješenje i kraj rata", prenosi Reuters.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije