Sin Muhammada Alija zadržan na aerodromu zbog Trumpove uredbe

Radiosarajevo.ba
Sin Muhammada Alija zadržan na aerodromu zbog Trumpove uredbe
/ TMZ
Sin legendarnog boksera Muhammada Alija zadržan je na aerodromu u Floridi, sedmog februara, deset dana nakon što je američki predsjednik Donald Trump potpisao predsjedničku uredbu kojom se ograničava prihvat migranata u zemlju.

Muhammad Ali Jr. (44) i njegova majka Khalilah Camacho-Ali, prva supruga legendarnog boksera, vraćali su se sa izlaganja na događaju kojim se obilježavao Black History Month u Jamajci, kada su zadržani na floridskom aerodromu, potvrdio je porodični prijatelj i advokat Chris Mancini.

Imigracijski radnici su pustili majku, jer je pokazala fotografijusa bokserom, no njen sin nije bio te sreće. Kako je kazao advokat, a prenio USAToday, Alija Jr. su satima ispitivali kako je dobio ime, gdje je rođen, i da li je musliman.

 Ali Jr.  je rođen u Filadelfiji 1972. godine i ima američki pasoš.

Predstavnici aerodroma odbili su komentirati slučaj, kazavši kako su svi putnici izloženi inspekciji, te da ne mogu govoriti o pojedinačnim slučajevima.

"Alijevoj porodici je jasno kako je ovo ispitivanje povezano sa Trumpovom uredbom i naporima da protjera muslimane iz SAD-a", dodao je Mancini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije