Sahranjen ubijeni ruski ambasador

Anadolija
Sahranjen ubijeni ruski ambasador
Nakon vjerskog obreda u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi je danas sahranjen ruski ambasador u Turskoj Andrey Karlov, koji je u ponedjeljak ubijen u atentatu u Ankari.

Vjerskom obredu u crkvi nedaleko od Kremlja prisustvovali su porodica i prijatelji ubijenog ambasadora Karlova, a obred je predvodio ruski patrijarh Kiril.

Posmrtni ostaci Karlova sahranjeni su na moskovskom groblju Himki.

U Ministarstvu vanjskih poslova Rusije u Moskvi jutros je upriličena komemoracija kojoj su prisustvovali ruski predsjednik Vladimir Putin, premijer Dmitrij Medvedev, šef diplomacije Sergej Lavrov i drugi visoki državni zvaničnici te zemlje.

Ruski ambasador Karlov ubijen je u oružanom napadu u ponedjeljak tokom obraćanja na otvaranju izložbe fotografija u Ankari. Napad je okarakteriziran kao teroristički čin, a ubica je identificiran kao turski policajac van dužnosti Mevlut Mert Altintas. Turska policija je ubila napadača, a u toku je istraga o tom slučaju koju provode zajednički timovi Turske i Rusije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije