SAD: Pronađeno tijelo 17-godišnje muslimanke, ubijena nakon izlaska iz džamije

Fena
SAD: Pronađeno tijelo 17-godišnje muslimanke, ubijena nakon izlaska iz džamije
/ Džamija ADAMS u Sterlingu
Pripadnici policije u Sterlingu, u američkoj saveznoj državi Virginiji, pronašli su tijelo za koje sumnjaju da je 17-godišnja muslimanka koja je napadnuta u blizini džamije prije nego što je nestala.

Tinejdžerka, koju je rodbina identificirala samo kao Nabra, šetala je s prijateljima kada su se sukobili s jednim vozačem u Herndonu, saopćeno je iz policije.

Muškarac je izašao iz automobila i napao ovu grupu, kazali su. Tinejdžeri su pobjegli u obližnju džamiju ADAMS, ali ne i Nabra, čiji je nestanak kasnije prijavljen.

Motiv napada je i dalje nepoznat, ali iz policije su naveli da se između ostalog istražuje mogućnost zločina iz mržnje.

The Washington Post izvještava da je grupa od četiri ili pet tinejdžera uključujući Nabru otišla u fast-food restoran nakon ramazanskih molitvi.

Oko 4.00 sata ujutro, ova grupa tinejdžera je napadnuta dok su hodali ulicom.

Tokom potrage za nestalom djevojkom, policajci su zaustavili sumnjiv automobil u ovom području, te su priveli vozača, Darwina Martineza Torresa.

Oko 15.00 sati, policajci su pronašla tijelo u jezeru oko pet kilometara od mjesta incidenta, navodi se u saopćenju policije.

Policajci su također pronašli palicu za bejzbol, javljaju lokalni mediji.

Dvadesetdvogodišnji osumnjičeni je uhapšen i optužen za ubistvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije