Roditelji narkomani zlostavljali i usmrtili bebu i odglumili da je umrla u autobusu

Radiosarajevo.ba
Roditelji narkomani zlostavljali i usmrtili bebu i odglumili da je umrla u autobusu
Beba koja je bila u registru zaštite djece pretrpjela je strašne ozljede i umrla satima prije nego što su njeni roditelji pokušali predstaviti da je dijete umrlo u autobusu u Londonu.

Imani Baker imala je samo 16 sedmica i socijalni radnici su je vidjeli devet dana prije nego je umrla zbog povreda koje će joj biti nanesene kasnije. 

Snimci nadzornih kamera koji su tek objavljeni pokazali su majku Raslin Baker (25) kako ulazi u autobus s bebom koja je prekrivena. Njen partner Jeffrey Wiltshire (52) vidi se na snimku kako pokazuje palac majci u znak odobravanja. Dvadeset minuta kasnije majka se pretvarala kako je beba tek umrla i zatražila pomoć putnika. 

Par narkomana koji žive od socijalne pomoći osumnjičen je za izazivanje smrti bebe još u septembru 2016. godine. Tek sad su objavljeni detalji strašnog zločina i pokušaja prikrivanja. 

Imani je nakon scene u autobusu odvedena u bolnicu, ali je tamo utvrđeno da je umrla od fraktura i povreda lobanje i mozga, piše Times

Tužilac je kazao da je malena Imani umrla u teškim bolovima. Tokom davanja iskaza majka je okrivila dečka za kojeg je kazala da je uzimao kokain i heroin svaki dan. 

Tvrdila je da ja zatekla Imani mrtvu na njihovom krevetu. Otac bebe, Wiltshire, bivši reper, kazao je da nikad ne bi povrijedio kćer i da je majka kriva. 

Utvrđeno je da je beba danima bila mučena i stanu u Istočnom Londonu, imala je 40 prijeloma rebara i slomljen zglob. 

Beba Imani rođena je prerano i 65 dana je bila u bolnici. U tom periodu majka ju je obišla samo 22 puta. Otac, koji ima 25 djece sa 18 žena, nikad je nije posjetio. Imani je drugo do njegove djece koje je umrlo. 

Detektivi vjeruju da je zlostavljanje počelo čim je beba puštena iz bolnice. 

Zaključeno je da su roditelji zajedno organizirali užasan plan da prikriju ubistvo bebe. Putnici u autobusu su bezuspješno pokušavali pomoći djetetu koje je već satima bilo mrtvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije