Riješena talačka kriza: Bivši biznismen držao so umjesto eksploziva

Radiosarajevo.ba
Riješena talačka kriza: Bivši biznismen držao so umjesto eksploziva
Muškarac koji je danas upao u banku Citibank u Moskvi i pod prijetnjom da će aktivirati eksplozivni uređaj zarobio prvo sedam pa onda četiri osobe, uhapšen je nakon što je utvrđeno da je riječ o lažnom eksplozivu.

Prema navodima ruskog medija Sputnik muškarac je biznismen Aram Petrosjan koji je bankrotirao. Upao je u banku sa žutim uređajem oko vrata i zarobio sedam osoba. Pustio je tri žene, a ostali su tri radnika i jedan klijent. Rekao im je da zovu policiju i postave znak da traži pregovarača, prenosi Srna.

Radnicima je rekao da je biznismen koji se bavio proizvodnjom opreme za prvu pomoć i da je nedavno bankrotirao. Zalagao se za otvaranje rehabilitacionog centra za biznismene koji bankrotiraju.

Policija mu je omogućila pregovarača koji je smirio situaciju i naveo ga oslobodi i ostale taoce. Potom ga je opkolila policija i utvrđeno je da uređaj bio lažan. Umjesto eksploziva u njemu se nalazila sol.

Cijelo područje bilo je blokirano nekoliko sati.

"Čovjek je sjedio na klupi u popodnevnim satima u banci. Prišao je šalteru i od uposlenika tražio da mu dovede upravitelja banke jer je htio navodno otvoriti račun. Tada je pokazao eksploziv i rekao da nema ništa protiv banke i da nije došao da uzme novac već da bude uhvaćen", rekao je očevidac.

Dramatična situacija završena je oko 22:00 sata po moskovskom vremenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije