Protesti protiv Trumpa, Lady Gaga demonstrirala ispred Trumpovog tornja

Fena
Protesti protiv Trumpa, Lady Gaga demonstrirala ispred Trumpovog tornja
Twitter / Lady Gaga
Protesti protiv Donalda Trumpa izbili su u utorak kasno navečer oko San Francisca, nakon pobjede republikanskog kandidata na američkim predsjedničkim izborima, javljaju agencije i mjesna glasila.

Demonstranti su palili Trumpove maske, razbijali izloge trgovina, palili smeće i automobilske gume u Oaklandu i diljem zaljeva San Francisca. Nekoliko desetaka kilometara dalje, na kalifornijskom univerzitetu Berkeleyju studenti su prosvjedovali u kampusu.

Okupili su se i na univerzitetu Davisu, gdje su studenti u povorci prošetali ulicom uzvikujući slogane protiv Trumpa poput "Ti nisi Amerika, mi smo Amerika".

Na jednog demonstranta u Oaklandu naletio je automobil pošto je htio zaustaviti promet autocestom, pišu tamošnji mediji.

Grupe demonstranata izašle su u srijedu ujutro na ulice diljem zapada Sjedinjenih Država kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog Trumpove pobjede, prenosi Hina.

Uzvikujući "Nije moj predsjednik" i "J... Donalda Trumpa", stotine studenata su zajedno s drugim demonstrantima izašli na ulice Los Angelesa, San Diega, Oaklanda, Portlanda i drugih gradova, prenose mediji.

"Ne razumijem kako je naša zemlja mogla glasati za tako užasnog čovjeka", rekao je demonstrant u Los Angelesu za Los Angeles Times.

U New Yorku je Lady Gaga, koja se dan prije izbora pridružila kampanji Hillary Clinton, demonstrirala ispred Trumpova tornja.

Pop ikona je na Instagramu objavila svoju fotografiju na kojoj stoji na kamionu za odvoz smeća, držeći papir s porukom "ljubav pobjeđuje mržnju".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije