SAD: Prodemokrate se razilaze, Trumpovi slave

Anadolija
SAD: Prodemokrate se razilaze, Trumpovi slave
Na koncu izborne noći ispred Bijele kuće u Washingtonu okupile su se pristalice predsjedničkih kandidata Donalda Trumpa i Hillary Clinton.

Ispred palate predsjednika SAD-a prvo su se okupili simpatizeri Demokratske partije i bivše državne sekretarke Clinton, međutim, kada su objavljeni rezultati i nagoviještena pobjeda republikanskog kandidata Trumpa i njegove pristalice su stigle ispred Bijele kuće u koju će se upravo Trump kao 45. predsjednik zemlje useliti u januaru naredne godine.

Pristalice politike Clintonove su doživjele veliko razočarenje saznavši rezultate koji su odredili da Trump bude domaćin u Bijeloj kući u naredne četiri godine.

U tim trenucima pred Bijelu kuću u velikom broju pristigli su i simpatizeri pobjednika predsjedničkih izbora Donalda Trumpa.

Ispred Bijele kuće došlo je i do manjeg sukoba među pristalicama dvije političke opcije, nakon čega su pristalice Clintonove počele da se razilaze, a Trumpovi simpatizeri su slavili historijsku pobjedu.

U SAD-u su jučer održani predsjednički izbori na kojima je prema preliminarnim rezultatima za novog predsjednika izabran biznismen Donald Trump.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije