Premijer Kanade Justin Trudeau uputio ramazansku čestitku

Radiosarajevo.ba
Premijer Kanade Justin Trudeau uputio ramazansku čestitku
Premijer Kanade Justin Trudeau uoči početka ramazana uputio je svim muslimanima u njegovoj zemlji i širom svijeta želje da im mjesec posta - ramazan prođe u blagostanju i miru.

"Ramazan je za muslimansku zajednicu sveto doba godine i označava otkrivanje Kur'ana od poslanika Muhammeda. Mjesec dana dug post i molitva podstiču duhovni rast, refleksiju i saosjećanje prema onima koji su manje sretni. Ramazan je vrijeme zajedništva, kada se muslimani okupljaju, druže s porodicama i prijateljima, mole se i dijele iftare, večernje obroke. Svima nama ramazan je podsjetnik da cijenimo mnoge darove koji su nam dati i da budemo velikodušni prema drugima u svojim zajednicama i širom svijeta", rekao je premijer Kanade.

Trudeau je  dodao je da je 150. godišnjica Konfederacije prilika da se oda počast mnogim kulturama, tradicijama i uvjerenjima koji Kanadu čine divnim mjestom za život.

"Muslimani Kanađani pomažu da Kanada bude jaka, raznolika i inkluzivna zemlja kakva je danas. U ime svoje porodice, Sophie i ja upućujemo najljepše želje muslimanskim zajednicama ovdje u Kanadi i širom svijeta. Ramadan Mubarak", poručio je Trudeau.

Inače, aktuelni kanadski premijer poznat je po tome što se zalaže za veća prava muslimana u Kanadi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije