Policija pronašla pismo: Otkriveni novi detalji napada na autobus Borussie

Srna
Policija pronašla pismo: Otkriveni novi detalji napada na autobus Borussie
U Njemačkoj još uvijek traje velika istraga eksplozije koja je sinoć potresla cijeli svijet, nakon što je u blizini autobusa koji je prevozio igrače Borussie Dortmund na utakmicu Lige prvaka aktiviran eksploziv.

Tim povodom, državna tužiteljica Sandra Luke saopćila je da je u blizini mjesta gdje se eksplozija dogodila pronađeno pismo, čiju autentičnost provjerava policija.

Ona je dodala i da je njemačka policija sinoćnji incident okarakterisala kao pokušaj ubistva, ali nije željela govoriti o detaljima u vezi sa sadržajem pisma.

Stručnjak za borbu protiv terorizma Davis Lewin kazao je za Bild da su eksplozivne naprave korištene tokom ovog napada prilično slabe.

"Napad se ne uklapa u strategiju islamističkih napada, kao što su bili napadi u Nici i Berlinu", rekao je Luin.

Podsjećamo, napad na klupski autobus Borussie desio se juče, kada se u žbunju pored puta aktivirala eksplozivna naprava prilikom polaska fudbalera na stadion, gdje je trebalo da odigraju utakmicu Lige prvaka protiv Monaca.

Zbog ovog incidenta UEFA je odgodila utakmicu za večeras, a u napadu je povrijeđen španski nogometaš Marc Bartra, koji je pogođen šrapnelima i hitno prebačen u bolnicu zbog preloma kosti ruke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije