Pijani Amerikanac pretučen u Dresdenu zbog nacističkog pozdrava

Anadolija
Pijani Amerikanac pretučen u Dresdenu zbog nacističkog pozdrava
EPA / Ilustracija
Pijani Amerikanac pozdravljao je nacističkim podizanjem ruke prolaznike na ulicama njemačkog Dresdena, nakon čega ga je pretukao slučajni prolaznik kojem je to zasmetalo.

Policijska stanica u Dresdenu jutros je saopćila da se incident dogodio u subotu, a da je 41-godišnji američki turista zadobio povrede koje nisu opasne po život.

Pretučeni turista imao je visok stepen alkohola u krvi, a protiv njega se vodi istraga i tereti se za kršenje strogog njemačkog zakona o zabrani nacističkih simbola i slogana.

S druge strane, prolaznik koji je nasrnuo na pijanog turistu je pobjegao sa mjesta događaja, a policija traga za njim zbog nanošenja fizičkih povreda.

Ovo je drugi slučaj ovog mjeseca da su turisti u Njemačkoj upali u probleme sa zakonom zbog nacističkih pozdrava na javnim mjestima. Prije deset dana uhapšena su dva lica iz Kine dok su pokušavali da se fotografiraju ispred berlinskog Reichtaga dok pozdravljaju nacističkim pozdravom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije