Otac dobio 40 godina zatvora za ubistvo silovatelja svoje kćerkice

Radiosarajevo.ba
Otac dobio 40 godina zatvora za ubistvo silovatelja svoje kćerkice
Mirror / Jay Maynor i Raymond Earl Brooks
Julia Maynor imala je samo četiri godine kada je Raymond Earl Brooks počeo da je zlostavlja.

Raymond je bio očuh Juliine majke te je nerijetko bio blizu djevojčice, što je iskoristio na najgnusniji mogući način, zlostavljajući je do osme godine. Nakon što je sud Raymondu izrekao malu zatvorsku kaznu, Juliin otac Jay riješio je da uzme pravdu u svoje ruke.

Raymond je pokušavao uvjeriti djevojčicu kako je to što joj on radi nešto sasvim normalno, te da je ona "posebna". Srećom, djevojčica je smogla snage da sve ispriča roditeljima, koji su pozvali policiju.

Raymond je 2002. osuđen nakon što je priznao da je zlostavljao djevojčicu. Međutim, sudija je odredio skandaloznu kaznu od svega pet godina, a Raymond je zbog dobrog ponašanja pušten na slobodu poslije dvije godine i tri mjeseca. Platio je novčanu kaznu i nastavio svoj život, kao registrirani seksualni prijestupnik.

Poslije izlaska iz zatvora Raymond se doselio u Alabamu, i to u isti gradić u kojem je živjela Julia, piše Blic. Trinaest godina kasnije, Julia koja sada ima 24 godine, postala je majka troje djece, ali i dalje ne može zaboraviti užase iz djetinjstva. Traume su utjecale i na njen brak: bila je u depresiji, i bez volje za bilo čim. Raymond joj je i deceniju kasnije uništavao život.

Juliin otac Jay Maynor (43) svakoga dana gledao je kako mu kćerka pati. Nije mogao to podnijeti. Prilikom jednog ručka sa svojim ocem, Julia se rasplakala i u naletu tuge i bijesa rekla kako bi željela da je mrtva. To je bilo dovoljno da Jay "pukne".

Sjeo je na motor, odvezao se do kuće, uzeo pištolj, a zatim produžio do Raymonda. Kada je došao do zlostavljačeve kuće u mjestu Berlin u Alabami, Raymond je sjedio na trijemu. Jay je parkirao motor, i bez riječi ispalio dva hica u grudi Raymondu, koji je pao na mjestu mrtav.

Policija je došla na mjesto događaja i proglasila napad ubistvom prvog stepena, a Jaya provela u pritvor. Ubrzo je Jay Maynor osuđen na 40 godina zatvora.

Kada je javnost saznala za ovu priču, došlo je do podijeljenih stavova: Da li je Jay hladnokrvni ubica ili nesretni otac koji nije mogao izdržati da gleda kako mu kćerka pati?

Advokati kažu da je Jay mogao dobiti daleko manju kaznu da je njegova kćerka svjedočila o svim užasima koje joj je Raymond radio, ali da Jay nije htio ponovo traumirati Juliu, te je odbio takvu opciju. Nagodio se s tužilaštvom, i bez suđenja pristao na kaznu od 40 godina.

"Moj otac bi uradio isto što i svako drugi na njegovom mjestu. On je divan čovjek, i još bolji roditelj. Srce mi se cijepa što je iza rešetaka. Znam da nas voli isto koliko i mi njega", rekla je Julia, javlja Blic.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije