Obraćanje vjernicima: Papa Franjo govorio o nasilju u Jerusalemu

Fena
Obraćanje vjernicima: Papa Franjo govorio o nasilju u Jerusalemu
Papa Franjo izjavio je danas da je uznemiren nedavnim nasiljem u Jerusalemu i pozvao na dijalog i umjerenost u cilju uspostavljanja mira.

"Uznemiren pratim tešku tenziju i nasilje posljednjih dana u Jerusalemu. Osjećam potrebu da izrazim srčani poziv na umjerenost i dijalog", rekao je Papa Franjo obraćajući se vjernicima okupljenim na trgu Svetog Petra.

On je pozvao na molitvu u nadi da će obje strane izaći s prijedlogom za "pomirenje i mir".

Kako su ranije danas prenijeli mediji, izraelska policija je postavila napredne nadzorne kamere na Lavljim vratima, na ulazu u Hramovnu goru u Starom gradu u Jerusalemu, koje navodno mogu da identificiraju naoružane ljude koji pokušavaju da uđu na područje svetilišta.

Kod Lavljih vrata se 14. jula odigrao napad u kojem su naoružani palestinski napadači ubili dva izraelska policajca nakon što su prokrijumčarili vatreno oružje.

Kamere su postavljene u noći između subote i nedjelje i predstavljaju dio suvremene tehnologije koja ima mogućnost da identificira one koji pokušavaju da unesu oružje a bez detektora za metal, izvjestio je Times of Israel.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije