Objavljen novi snimak jutrošnjeg pada aviona na Malti

Radiosarajevo.ba
Objavljen novi snimak jutrošnjeg pada aviona na Malti
Kamera iz jednog automobila koji je vozio u blizini Međunarodnog aerodroma Malta, zabilježila je trenutak pada aviona i nesreću u kojoj je jutros stradalo najmanje pet osoba na teritoriji Malte.

Avion koji je trebao letjeti za Libiju, srušio se kratko nakon polijetanja s aerodroma, a prema preliminarnim, nepotvrđenim informacijama, u avionu su se nalazili neki od zvaničnika Agencije za zaštitu granica i obalnih područja Europske Unije - Frontex.

Video je postavio jedan od korisnika društvene mreže Facebook a pokazuje poniranje aviona s neba i njegov pad, uz udar o zemlju koji je prouzrokovao veoma jaku eksploziju.

Kako navodi autor ovog videa, ovo je za njega veoma teško iskustvo koje je proživio.

Laki avion marke Merlin, s dva propelera, koji je prema izjavama TVM registriran u Sjedinjenim Američkim Državama prevozio je pet putnika, a kako navodi Reuters, citirajući izvore bliske malteškom aerodromu, riječ je o francuskim državljanima.

No, još uvijek nije utvrđeno da li su ove žrtve bile civili, te je još uvijek istraga u toku i vrši se analiza područja na kojem se dogodio pad aviona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije