Objavljen imovinski karton: Šta vozi i koliko zarađuje Vladimir Putin

Radiosarajevo.ba
Objavljen imovinski karton: Šta vozi i koliko zarađuje Vladimir Putin
Brojni mediji u Rusiji prenijeli su ovih dana informacije iz imovinskih kantona predsjednika i premijera ove zemlje, koji su objavili svoja službena primanja u 2016. godini.

Tačnije, objavljeno je kako su Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev zaradili otprilike po 150.000 američkih dolara, a sudeći prema izjavama nijedan od njih nema nekretnine u inozemstvu, te obojica voze isključivo automobile domaće proizvodnje, prenosi RBTH.

Na stranici Kremlja je objavljeno kako je Putin tokom prošle godine zaradio 156.504 dolara, te su time njegovi prihodi ostali gotovo isti kao i prošle godine, a pored novca predsjednik je prijavio i parcelu od 1.500 metara kvadratnih, stan od 77 kvadrata i garažu.

On također posjeduje i dva ruska automobila marke Volga, rusko terensko vozilo Niva i posebno prijavljenu auto-prikolicu Skif.

S druge strane Dmitrij Medvedev je nešto neskromniji kada je riječ o nekretninama i posjeduje parcelu od 4.700 metara kvadratnih koju je iznajmio na 49 godina, kao i stan od 367 kvadrata. Pored toga posjeduje dva stara ruska automobila Pobeda iz 1948. godine i Volga iz 1962. godine, dok njegova supruga posjeduje Volkswagenov Golf.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije