Novi napad: Podmetnut požar u džamiji na Floridi

Anadolija
Novi napad: Podmetnut požar u džamiji na Floridi
Oštećena je džamija u američkoj Floridi na kojoj je podmetnut požar.

Iz vatrogasne jedinice Hillsborough potvrdili su da je juče u džamiji u gradu Tampa došlo do požara. Prema njihovim riječima, vatrogasci su brzo intervenisali i nije nanesena materijalna šteta u dijelu džamije gdje se obavlja molitva. 

Istakli su da u vrijeme izbijanja požara u džamiji nije bilo nikoga, tako da nema smrtno stradalih ni povrijeđenih osoba. Prema prikupljenim dokazima s lica mjesta, požar je podmetnut

Glasnogovornik Islamskog udruženja New Tampa Mustafa Ameen pojasnio je da čekaju rezultate istrage kako bi imali konkretne informacije. 

Glasnogovornik Vijeća za američko-islamske odnose u Floridi Wilfredo Amr Ruiz izrazio je zabrinutost, jer postoji mogućnost da se njihova zajednica suočava sa zločinom iz mržnje. 

Podsjetimo da je nakon napada na noćni klub 12. juna u Orlandu u kojem je poginulo 49 osoba, a koji je izveo Afganistanac Omar Mateen, zapaljena džamija na tom području. 

Šteta od požara je iznosila 100.000 dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije