Napadač iz Londona nekoliko puta boravio u Saudijskoj Arabiji

AA
Napadač iz Londona nekoliko puta boravio u Saudijskoj Arabiji
Ambasada Kraljevine Saudijske Arabije u Velikoj Britaniji potvrdila je da je napadač iz Londona bio u njihovoj zemlji tri puta i da je tamo naučio engleski jezik, javlja Anadolu Agency (AA).
 

U saopćenju objavljenom u petak uvečer navedeno je da je Khalid Masood učio engleski jezik u Saudijskoj Arabiji od novembra 2005. do novembra 2006. godine, a zatim još jednom od aprila 2008. do aprila 2009. Iz ambasade navode da je imao radnu vizu, te dodaju da je ponovo bio u Saudijskoj Arabiji šest dana u martu 2015. godine.

Naglašava se da ga saudijske službe sigurnosti nisu pratile i da nije imao kriminalni dosje.

Prije uzimanja imena Masood, bio je poznat kao Adrian Elms. U Engleskoj je bio poznat policiji zbog nasilnog ponašanja i nekoliko kriminalnih osuda.

Masood je vozeći SUV automobil gazio pješake na mostu Westminster, nakon čega je nožem nanio fatalnu povredu policajcu, poslije čega su ga ubile snage sigurnosti. U Westminsterskom napadu u srijedu ubijeno je pet osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije