Nakon devet godina u zatvoru O. J. Simpson izlazi na slobodu

Radiosarajevo.ba
Nakon devet godina u zatvoru O. J. Simpson izlazi na slobodu
EPA / O.J. Simpson
Bivšem igraču američkog nogometa O.J.-u Simpsonu u četvrtak je odobreno prijevremeno puštanje na slobodu nakon što je odslužio devet godina zbog oružane pljačke i u oktobru će izaći iz zatvora. 

Sedamdesetogodišnji Simpson je prije dva desetljeća oslobođen optužbi za dvostruko ubistvo koje je šokiralo SAD. No, u zatvoru je završio zbog oružane pljačke, napad smrtonosnim oružjem i još deset kaznenih dijela počinjenih 2007. u hotelu u Las Vegasu.

U četvrtak se pojavio pred članovima komiteta za pomilovanje putem video veze iz zatvora Lovelock, udaljenog oko 160 kilometara od sudskog ureda u Carson Cityju. 

Bivša sportska i glumačka zvijezda, Simpson je spustio glavu i činilo se da je zaplakao dok ga je četveročlani odbor jednoglasno odlučio pustiti na prijevremenu slobodu.

"Hvala vam", rekao je. "Odslužio sam svoje", poručio je članovima povjerenstva.

Sud je odluku obrazložio time da je Simpson poštovao sva zatvorska pravila, da ranije nije bio osuđivan i da predstavlja minimalnu sigurnosnu prijetnju za javnost. 

Član Kuće slavnih američkog nogometa oslobođen je optužbi za ubistvo bivše supruge Nicole Brown Simpson i njenog prijatelja Rona Goldmana 1995., u sudskom procesu koji se pratio u medijima širom svijeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije