Najmanje četvoro mrtvih: Amerikom haraju smrtonosne vrućine

Radiosarajevo.ba
Najmanje četvoro mrtvih: Amerikom haraju smrtonosne vrućine
Arhiv / Ilustracija
Amerikom haraju smrtonosne vrućine – i jučer se nastavio talas vreline, a temperature idu oko 47 stepeni. Žrtava je sve više...

Danas je pronađeno tijelo nestalog izletnika u saveznoj državi Arizoni. Lokalne vlasti objavile su da je 33-godišnji Marcus Turowski pronađen mrtav u utorak, a uzrok smrti je iscrpljenost zbog vrućine.

Turowski je tako postao četvrti izletnik pronađen mrtav u okolini grada Tuscona. Nešto ranije, u nedjelju, pronađen je Stefan Guenster (57). Turowski i Guenster zajedno su bili na planinarenju i obojica su preminula zbog teških vrućina koje su pogodile jugozapad SAD-a.

Malo sjevernije, u okolini grada Phoenixa dvije osobe umrle su tokom vikenda. Riječ je o 28-godišnjoj ženi pronađenoj u nedjelju i 25-godišnjem muškarcu koji je preminuo u subotu, oboje su također bili planinari.

Šerif okruga Pima Chris Nanos zamolio je građane da se ne izlažu vrućinama bez potrebe i to ne samo zbog vlastite sigurnosti već i zbog svih drugih građana. "Ostanite unutra, ako ne zbog vlastite sigurnosti, onda zbog sigurnosti moga tima i volontera koji izlaze na teren", rekao je Nanos na  konferenciji za novinare  u ponedjeljak, javlja Fena.

Istovremeno, objavljen je video koji prikazuje kako se u parkiranom automobilu ispekla – pica. Ovaj „eksperiment“ napravili su mediji, koji su dokazali kako se u autu, za sat vremena u potpunosti ispekla pica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije