Podli i izdajnički pucanj u prijatelja koji nam je bio poslan na povjerenje

Anadolija
Podli i izdajnički pucanj u prijatelja koji nam je bio poslan na povjerenje
EPA / Andrey Karlov
Ministar unutrašnjih poslova Turske Suleyman Soylu izjavio je večeras u Ankari kako je atentat na ruskog ambasadora u Ankari Andreya Karlova teroristički čin usmjeren protiv odnosa Turske i Rusije, javlja turska državna agencija Anadolija.

"Radi se o velikoj provokaciji. Posebno kada se uzme u obzir da su odnosi Turske i Rusije u usponu. U takvom periodu je podli i izdajnički pucanj u prijatelja koji nam je bio poslan na povjerenje ustvari pucanj u Tursku. Ovaj podli teroristički čin je upravo to", rekao je Soylu.

Ministar unutrašnjih poslova Turske Suleyman Soylu izjavio je večeras u Ankari i da je napadač koji je ubio ambasadora Ruske Federacije u Turskoj identifikovan kao Mevlut Mert Altintas, rođen 24. juna 1994. godine, pripadnik specijalne jedinice pri policijskoj upravi u Ankari."

"Napadač je završio Višu policijsku školu u Izmiru i oko dvije i po godine je bio na dužnosti pri upravi policije u Ankari, kao pripadnik specijalne jedinice", rekao je Soylu. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije