Majka jednim potezom postala heroj

Radiosarajevo.ba
Majka jednim potezom postala heroj
Shelby Ann se bez problema od bezbrižne i pomalo neodgovorne 20-godišnjakinje pretvorila u majku lavicu, spremnu da uradi sve za svoje dijete.

Shelby je uskoro trebala proslaviti svoj 21. rođendan i za tu priliku priredila malu zabavu.

shelby_facebook.jpg - undefined

No, dan kasnije, u jutarnjim satima, u njenoj kući izbio je požar.

Dok je plamen zahvatao namještaj i širio se iz minuta u minut, Shelby je, dok je pokušavala da dobije vatrogasce, shvatila da će morati napraviti težak izbor - ili ona ili beba.

I bez imalo oklijevanja, izabrala je Kijanin život te je bacila bebu kroz prozor.

Kako u telefonskom razgovoru s vatrogascima nije ni spomenula da je u kući i beba, vatrogasci su bili zapanjeni kada su vidjeli novorođenče ispred kuće u plamenu. Nažalost, Shelby je podlegla povredama i vatrogasci su je zatekli beživotnu.

"Nevjerovatan je taj čin i njena spremnost da uradi tako rizičnu stvar da bi spasila djetetov život, i neizmjerna je tragedija što je ona sama poginula", rekao je vatrogasac za washingtonpost.com

Sada se o Kejti brine Shelbyjina mama, odnosno njena baka koja kaže da će se postarati da Kijana sazna sve o nesebičnom činu njene majke. 

"Voljela je ovo dijete svim srcem. I zbog toga je Kijana nikada neće zaboraviti, iako ju je jedva i upoznala", kaže baka ove bebe koja je iz cijele epizode požara prošla potpuno nepovrijeđeno.

beba_nakon_pozara_facebook.jpg - undefined

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije