'Maddie su oteli bogataši iz Maroka'

Radiosarajevo.ba
'Maddie su oteli bogataši iz Maroka'
Foto: The Sun / Maddie McCann
Madeleine McCann možda je oteta i prodata moćnoj porodici.
Istražitelji strahuju da su je, nakon nestanka tokom ljetovanja s porodicom u Portugalu, prokrijumčarili brodom u Maroko. 

Ističu da je strah opravdan, jer bande iz Portugalu ne tako daleke Mauritanije na zapadu Afrike vrlo često prodaju malu djecu moćnim porodicama s bliskog istoka koja im kasnije služe kao roblje.

Bivši istražitelj u britanskoj policiji Colin Sutton smatra da bi navedenu teoriju trebalo istražiti. Izjavio je to za Mirror, a isti je medij izvijestio da je djevojčica vrlo slična Maddie viđena na poznatoj krijumčarskoj ruti u Maroku, piše Mirror

"Djevojčica je izgledala tužno i čula sam kako postavlja pitanje 'Hoćemo li uskoro vidjeti mamu?', rekla je Mari Olli, Britanka koja je "djevojčicu sličnu Madeleine" uočila u Maroku davne 2007. godine. 

Iste je godine, navodno istu djevojčicu, uočio i norveški turist Mari Pollard. Naime, bila je na benzinskoj pumpi u Marrakeshu, tvrdio je.

Treći put, navodnu Maddie vidjela je i Španjolka koja je o svemu obavijestila portugalsku policiju.

"Bilo je to u Zaiou na sjeveru Maroka. Vidjela sam uplašenu i tužnu djevojčicu plave kose. Po ulici ju je vukla žena s tradicionalnom maramom na glavi", rekla je neimenovana turistkinja.

Podsjetimo, Madeleine McCann nestala je 3. maja 2007. godine iz apartmana u kojem je odsjela s roditeljima u portugalskom resortu Praia da Luz.

Posljednji su je vidjeli njeni roditelji kako spava u apartmanu nakon čega su otišli na večeru u restoran.

Djevojčici se od tada gubi svaki trag, a iako neprestano "iskaču" nove teorije o njenom nestanku, slučaj koji i dalje intrigira svjetsku javnost očito još nije ni blizu rješenja, prenosi 24sata.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije