Lažni Bieber optužen za više od 900 kaznenih djela protiv djece

Radiosarajevo.ba
Lažni Bieber optužen za više od 900 kaznenih djela protiv djece
Pixabay / Ilustracija
Australske vlasti upozorile su roditelje djece obožavatelja kanadskog pjevača Justina Biebera da budu oprezniji na internetu.

Upozorenje je izdato nakon što su protiv muškarca koji se izdavao za zvijezdu na internetu podnijele više od 900 optužbi za seksualno iskorištavanje djece.

Bieber, 23-godišnja zvijezda s više od 92 miliona obožavatelja na Twitteru, po Forbesu, je bio jedna od najmoćnijih slavnih osoba od 2011. do 2013, javlja Hina. On će ove i sljedeće sedmice održati više koncerata u Australiji.

Policija Queenslanda podigla je optužnice protiv 42-godišnjeg muškarca za posjedovanje dječje pornografije i korištenje interneta i društvenih mreža za vrebanje mlađih od 16 godina.

Nakon što su pregledali njegovo računalo podnijeli su dodatnu 931 tačku optužnice. Muškarac je sa žrtvama komunicirao preko Facebooka i Skypea još od 2007.

"Činjenica da je toliko djece vjerovalo da komunicira sa zvijezdom pokazuje koliko je potrebno ozbiljno razmisliti o tome kako podučavamo djecu o sigurnosti na internetu", kazao je predstavnik policije Jon Rouse.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije