Ko je zločesti Trumpov pristaša Milo Yiannopoulos koji opravdava pedofiliju

Radiosarajevo.ba
Ko je zločesti Trumpov pristaša Milo Yiannopoulos koji opravdava pedofiliju
EPA / Milo Yiannopoulos
Mrzitelj žena, manjina i nemoćnih, homoseksualac koji ne voli LGBT, konačno je "pao" nakon afirmativne izjave o pedofiliji.

Bio je jedan od omiljenih Trumpovih pristaša, kontroverzna zvijezda alterantivne dcesnice, čijih su se izjava često grozili i okorjeli konzervativci. 

Ali nakon što su u nedjleju isplivale njegove izjave u kojima afirmatovno govori o pedofiliji, prepričavajući sopstveni slučaj kada su ga kao četrnaestogodišnjaka napastovala dvojica starijih muškaraca od kojih je jedan svećenik. 

Odnos između muškaraca i dječaka "može biti pozitivno iskustvo", rekao je Milo, te dodao da pristanak na seksualni odnos "nije neka crno-bijela stvar" i da odnosi između "mlađih dječaka i starijih muškaraca...mogu biti uvelike pozitivno iskustvo" koje im može "pomoći da otkriju tko su i dati im  sigurnost i pružitim im ljubav".  

Ovo su Milove izjave iz januara 2016. godine, no u nedjelju su one obznanjene na internetu nakon čega je Yiannopoulos morao podnijeti ostavku na funkciju urednika desničarskog magazina Breitbart News, poznate platforme za promociju Trumpa  i politike nesnošljivosti prema manjinama.

U svom prepoznatljivo sarkastično šokantnom stilu, rekao je da je “zahvalan ocu Michaelu jer ne bi toliko dobro ‘pušio’ da nije bilo njega”. Tokom svojih 

Neke od Milovih ranijih izjava odnose se i na afroamerikance : Ne mogu za sebe reći da sam rasista jer volim da ševim crnce - jedna je od njih.

Sve do ove sedmice njegova karijera išla je uzlaznim tokom - imao je ugovor vrijedan 250.000 dolara s izdavačkom kućom Simon&Schuster za autobiografsku knjigu pod naslovom "Dangerous", ali je ovaj ugovor sada raskinut. Ostao je bez posla u magazinu, a njegov pokušaj opravdanja javnost je dočekala s još većim revoltom.

Na konferenciji za medije je rekao da je na sarkastičan i crnohumoran način govorio o vlastitom iskustvu sa seksualnim zlostavljanjem, ponovio kako osuđuje pedofiliju, ali i sugerirao da napastovanje u dobi od 13 godina "nije najgora stvar" koja se može dogoditi u životu žrtve. "Bankrot je gori. Ili mnogo drugih stvari koje vam se mogu dogoditi u životu", rekao je na press konferenciji.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije