Ivanka je rođena bez pola lica: Skrivala se iza kose jer su je ismijavali

Radiosarajevo.ba
Ivanka je rođena bez pola lica: Skrivala se iza kose jer su je ismijavali
Ivanka Danisova, pravnica iz Bratislave rođena je s rijetkim poremećajem zvanim "Goldenhar syndrome" zbog kojeg joj se nisu razvile kosti na desnoj strani lica.

Ljekari su njenim roditeljima rekli da će im kćerka umrijeti mlada, no, pogrešili su.

"Kada mi je dijagnosticiran poremećaj, nisu mi davali nadu. Prema prognozama ljekara, nije trebalo da preživim", ispričala je za Daily Mail.

Cijeli život je provela pokrivajući lice i skrivajući se iza duge kose, a kao mala često je bila žrtva maltretiranja vršnjaka i zadirkivanja.

ivanka_pola_lica_dailymail4.jpg - undefined

"Okrutni ljudi i djeca često su me ismijavali, ali od malena sam vidjela sebe kao dijete s vizijom i ciljom u životu. Uprkos svemu kroz šta sam prolazila, nisam dozvolila nikome da mi stane na put", priča ova mlada žena. 

Ona sada ima 30 godina i uvijek je bila oprezna budući da ne čuje na jedno uho, nikada se nije mogla aktivno baviti sportom, a čak je oboljela od aritmije i u jednom momentu dijagnosticirana joj je leukemija. Ali Ivanka se nije predavala.

ivanka_pola_lica_dailymail6.jpg - undefined

Otputovala je u Ameriku na korektivne operacije lica, kojih je bilo dvije, a trajale su prva 20, a druga 11 sati.

U septembru se sprema da opet otputuje u Ameriku na treću, finalnu operaciju.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije