Hodža (55) optužen da je silovao bolesnu 17-godišnjakinju

Radiosarajevo.ba
Hodža (55) optužen da je silovao bolesnu 17-godišnjakinju
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
U Njemačkoj se održava suđenje za seksualno zlostavljanje, silovanje i napad, na kojem je glavni optuženi 55-godišnji hodža iz Bosne i Hercegovine.

Optužen je da je zlostavljao, napao i silovao 17-godišnju djevojku iz Bosne i Hercegovine, koja s roditeljima živi u Feuerbachu. Ova djevojka još od djetinjstva ima srčanih problema i, pored brojnih terapija, njeno stanje se i dalje nije popravljalo, pa su roditelji odlučili potražiti pomoć hodže...

 

Rođaci ove porodice u Bosni i Hercegovini stupili su u kontakt s hodžom iz jednog bh. sela, koji je u januaru doputovao u Stuttgart. Ustvrdio je da su šejtani i džini krivi za njeno stanje, ali i za “lošu sreću” cijele porodice te je počeo – egzorcizam, piše Stuttgarter-zeitung.de.

 

Hodža je na njemačkom sudu kazao kako se bavi “najopasnijom profesijom na svijetu”, jer se bori protiv demona. Čak je objasnio i kako postoje tri vrste demona – a najopasniji je Marid. Tvrdi da je upravo Marida “istjerao” iz žene u Baden-Württembergu.

 

On je na sudu kazao kako je s porodicom prvo kontaktirao preko Skypea. “Bilo je jasno da je bolesna”, rekao je hodža i kazao kako mu je ona tada rekla da ju je šejtan silovao...a njemu je tad, bar tako tvrdi, postalo jasno da je kletva na cijeloj porodici.

 

Roditelji su potom hodžu doveli u Njemačku, a on je počeo s “istjerivanjem šejtana”. “Sve mora biti na dobrovoljnoj bazi”, ispričao je optuženi i dodao da je djevojka imala “prvu menstruaciju”, što u njegovoj vjeri znači da može odlučivati sama za sebe. Još je dodao da je ona sama pristala na egzorcizam.

 

Prema navodima tužitelja, hodža je potom više puta silovao i seksualno zlostavljao 17-godišnjakinju, a ona je u jednom trenutku sve ispričala roditeljima, koji su, pak, otišli u policiju i neimenovani hodža je uhapšen.

 

Hodža kaže da je svaki kontakt bio “neophodan, jer je šejtan bio zaljubljen u nju”. Njemački detalji donose i potresne detalje zlostavljanja...no, hodža kaže da je nakon toga, djevojka bila izliječena.

 

Suđenje se nastavlja, a da bi dokazao kako je njegov klijent bio potpuno uvjeren u svoje postupke, advokat odbrane Martin Stirnweiss pozvao je kao svjedoka jednog islamskog učenjaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije