Clinton: Američki san je za sve - za žene, imigrante, LGBT...

Radiosarajevo.ba
Clinton: Američki san je za sve - za žene, imigrante, LGBT...
CNN / Prtscr
Demokratska kandidatkinja za predsjednicu SAD-a Hillary Clinton nije uspjela osvojiti predsjednički mandat na izborima koji su u Sjedinjenim Američkim Državama održani u utorak, 8. novembra.

Bivša Prva dama Bijele kuće i državna sekretarka izgubila je u tijesnoj utrci protiv republikanskog kandidata Donalda Trumpa.

Clinton se danas obratila javnosti u New Yorku nakon burne izborne noći gdje je veliki broj građana dočekao sa ovacijama.

"Nadam se da će Trump biti uspješan predsjednik svim Amerikancima. Nismo se ovome nadali, jer smo teško radili. Ponosna sam na kampanju koju smo vodili i bila mi je čast biti kandidatkinja za predsjednicu SAD-a", rekla je Hillary, te je navela da je čestitala i ponudila Trumpu da rade zajedno za dobrobit države.

"Znam da ste razočarani, kao i milioni drugih Amerikanaca. Bolno je", rekla je Hillary. "Trump će biti naš predsjednik i moramo biti otvorenog uma i dati mu šansu da bude naš vođa."

"Dajmo sve od sebe da se zaštite američke vrijednosti, naša ekonomija i odnos prema svijetu. Mi vjerujemo da je američki san za sve - za žene, imigrante, LGBT pripadnike", rekla je Hillary Clinton u svom obraćanju te dodala da je jako zahvalna i sretna što stoji ispred publike koja je njen govor pratila ovacijama.

"Želim da svi znate da ste vi najbolja kampanja", poručila je Hillary i zahvalila se svim učesnicima kampanje.

"Nikad nemojte prestati tražiti i boriti se za ono što je ispravno", rekla je Hillary Clinton. 

Clinton se obratila i ženama koje su polagale nadu u njenu pobjedu, naročito mladim, rekavši kako je ponosna što je bila njihov glas. 

"Ne sumnjajte da ste moćne i vrijedne i da zaslužujete svaku šansu da ostvarite svoje snove u budućnosti", poručila je Clinton svim djevojčicama koje su gledale njeno obraćanje javnosti.

"Vjerujem više nego ikada da ako budemo bili ujedinjeni, bez obzira na razlike, naši najbolji dani tek dolaze. Vjerujem da smo snažniji zajedno", dodala je Hillary. "Ponosna sam što sam govorila u ime svih vas. Neka Bog blagoslovi SAD", poručila je Hillary na kraju razgovora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije