Halep: Poginulo 15 članova porodice, među njima devetero djece

Anadolija
Halep: Poginulo 15 članova porodice, među njima devetero djece
Najmanje 15 članova jedne porodice je ubijeno, a još 18 osoba je ranjeno u zračnom napadu razornom barel-bombom koji je helikopter sirijske vojske danas izveo na naselje u Halepu koje kontroliraju snage sirijske opozicije.

Predstavnik Civilne zaštite u Halepu Najib Ensari kazao kako je vojni helikopter snaga odanih režimu sirijskog predsjednika Bashara al-Assada barel-bombama gađao naselje Bab Neyrab u Halepu.

Ensari je također kazao da je u napadu život izgubilo najmanje 15 članova jedne porodice, a među njima devetero djece. Ranjeno je još 18 osoba.

"Među poginulima je bila i beba stara svega jedan dan. Assad svakodnevno ubija civile u Siriji, a međunarodna zajednica to nijemo promatra. Halep je pretvoren u grad ruševina. Režim iz Damaska svakodnevno ubija našu djecu", kazao je Ensari.

U današnjem napadu u Halepu u potpunosti su devastirane četiri stambene jedinice, a spasilačke ekipe i aktivisti su građevinskim mašinama ispod ruševina izvukli tijela stradalih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije