Fotka o kojoj priča svijet: Zašto je omladina okrenula leđa Hillary Clinton

Radiosarajevo.ba
Fotka o kojoj priča svijet: Zašto je omladina okrenula leđa Hillary Clinton
/ Slika o kojoj svi pričaju
Na nedavnom događaju u sklopu njene predsjedničke kampanje, demokratska kandidatkinja Hillary Clinton popela se na postolje kako bi se obratila brojnim omladincima ispred nje. Ali omladinci su u tom trenutku, svi redom, okrenuli leđa kandidatkinji.

Da li je ovo još jedan dokaz da je Clintonova pred izazovom – kako pobijediti milenijalce (ako niste znali, milenijalcima se naziva generacija onih koji su rođeni između 1978. i 2000.)?

Ne. Ipak nije. Omladinci u Orlandu na Floridi nisu ovo uradili kao izraz nepoštovanja, javljaju američki mediji.

Svojim pametnim telefonima i kamerama pravili su selfieje – i možda iskoristili historijski trenutak da se fotografiraju s budućom predsjednicom SAD-a.

Fotografiju, o kojoj svi pričaju, napravila je njena fotografkinja Barbara Kinney, koja nije očekivala da će ovo već postati jedna od onih koje će se najviše pamtiti iz ove kampanje.

Fotografija nije jedina koja svjedoči našoj opsesiji selfiejima. Ko može zaboraviti kako je selfie Ellen DeGeneres s Oscara 2014. skoro srušio internet? Ili kada je kraljica Elizabeta II slučajno napravila „fotobombu“ na Commonwealth igrama 2014?

Da ne spominjemo kontroverzu i suđenje zbog selfieja jednog majmuna...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije