Dvije časne sestre upoznale se na hodočašću, zaljubile - pa vjenčale

Hina
Dvije časne sestre upoznale se na hodočašću, zaljubile - pa vjenčale
Arhiv / Ilustracija
Dvije bivše katoličke redovnice sklopile su u srijedu civilno partnerstvo pošto su odlučile istupiti iz reda jer su se zaljubile na hodočašću, objavio je gradonačelnik koji je vodio obred vjenčanja u gradu Pinerolo na sjeverozapadu Italije.

Luca Salvai, gradonačelnik Pinerola, 50-ak kilometara od Torina, objasnio je da je obred bio zakazan za četvrtak, ali je pomaknut za jedan dan kako bi se sačuvala privatnost para pošto je u javnost procurila vijest pa su željeli izbjeći medije.

 

U srijedu je talijanski dnevni list La Stampa opisao partnerice kao dvije bivše časne sestre iz franjevačkog reda, obje u dobi od 44 godine, koje su se upoznale na hodočašću.

 

Dnevnik navodi da je jedna od njih Isabel iz Latinske Amerike, a druga Federica iz Italije.

 

"Bog želi da ljudi budu sretni i otvoreno žive svoj ljubavni život", citira list riječi bivše časne Isabele, dok je Federica dodala: "Pozivamo našu Crkvu da prihvati ljude koji se vole".

 

La Stampa piše da Franco Barbero, svećenik otpušten iz crkvene službe 2003. jer je podržao istospolni brak, treba blagosloviti zajednicu Isabele i Federice u neslužbenom vjerskom obredu i da je to već do danas učinio za 19 istospolnih parova.

 

Italija je legalizirana istospolno partnerstvo u 2016, nakon godina rasprava i snažnog protivljenja vatikanske hijerarhije. Ta zemlja u kojoj se većina stanovnika izjašnjava katolicima, bila je posljednja država zapadne Europe koja je donijela tu reformu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije