Clinton pobijedila Trumpa u debati

Fena
Clinton pobijedila Trumpa u debati
Demokratska kandidatkinja za američku predsjednicu Hillary Clinton optužila je Donalda Trumpa za rasizam, seksizam i izbjegavanje plaćanja poreza, natjerala ga u defanzivu i nanijela mu poraz u prvoj predsjedničkoj debati, ocjene su TV gledatelja.

Po anketi CNN-a provedenoj odmah nakon debate, 62 posto ispitanika dalo je pobjedu Clinton. Na CBS-u, koji je ispitivao neodlučne birače, prednost demokratske kandidatkinje varira od šest do 16 posto.

Trump je debatu dobro počeo, ali se kasnije počeo ponavljati, postao nediscipliniran i polako gubio koncentraciju, piše Reuters. Postao je nervozan, često posezao za čašom vode, brisao znoj i upadao svojoj protivnici u riječ.

Njemačka dpa piše da se Clinton vratila u punoj snazi. Bila je odmjerena, precizna, zasipala Trumpa činjenicama i brojkama i nekoliko mu puta oštro 'spustila'.

Bussiness Insider navodi pet činjenica koje dokazuju da je Clinton pobijedila u debati. Prvo su azijske berze skočile, zatim su ciljane grupe gledatelja većinom odlučile da je bila bolja, na društvenim mrežama Trumpove su pristalice nakon debate neobično tihe, politički analitičari mahom procjenjuju da je Clinton imala situaciju pod kontrolom i na koncu, Trump je umjesto na planiranu zabavu poslije debate otišao ravno kući.

Anketa Reutersa i Ipsos pulsa uoči prve debate pokazala je da Clinton vodi ispred Trumpa na tradicionalnom bojištu predsjedničkih kandidata na Floridi, čime je ojačala svoju poziciju u utrci. Analitičari smatraju da će nakon ovakve izvedbe u prvoj debati, prednost Clinton porasti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije