Zločin potresao Hrvatsku: Mladić ubio oca i majku, a onda otišao na zabavu

Radiosarajevo.ba
Zločin potresao Hrvatsku: Mladić ubio oca i majku, a onda otišao na zabavu
/ Ilustracija / Arhiv
U trenutku kada je u subotu poslijepodne Tin Šunjerga (18) u polju kod Čiste Velike u Hrvatskoj iz vatrenog oružja ubio svoju 45-godišnju majku, s njim je bio još jedan mladić i on je također jučer uhapšen.

Kako javljaju hrvatski mediji, uhapšena su i dva prijatelja osumnjičenog koji su znali da je Šunjerga ubio majku, a nekoliko sati kasnije i oca, ali nisu to prijavili policiji.

Nakon ubistva majke, kojoj je oduzeo život u subotu oko 16 sati, osumnjičeni Šunjerga otišao je ubiti svoga oca koji je lišen života oko 18 sati, a onda se s društvom zaputio na rođendansku zabavu u jednoj privatnoj kući u vodičkom zaleđu gdje je bilo dvadesetak osoba, mahom njegovih vršnjaka.

Na tom tulumu bile su i dvije osobe koje su uhapšene, a kojima je Tin navodno povjerio što je učinio - nijednom od tih momaka nije palo na pamet da prijave zločine policiji.

Umjesto toga, na tulumu se pilo, uzimale su se droge, a postoje indicije da je i tamo bilo pucnjave iz vatrenog oružja kojim su počinjena oba ubistva. Prema svemu sudeći, riječ je o privatnom očevom pištolju, za koji je posjedovao urednu dozvolu, a kojeg je se mladić dokopao provalom u trezor u kojem je oružje bilo pohranjeno.

Policija će tokom dana ispitivati sve osobe koje su bile na toj privatnoj zabavi u jednoj kući u vodičkom zaleđu, a tri privedene osobe mogle bi odgovarati za kazneno djelo neprijavljivanja počinjenog kaznenog djela.

Šunjerga je uhapšen jučer oko 19 sati u Tribunju. Šunjerga je prilikom hapšenja pokušao bježati, a policajci su ga u tome spriječili pucanjem u automobilsku gumu. Potom su ga izvukli iz vozila i uhapsili, a on u pucnjavi nije ranjen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije