Ženu pregazilo vatrogasno vozilo: U kritičnom je stanju, amputirana joj noga

Radiosarajevo.ba
Ženu pregazilo vatrogasno vozilo: U kritičnom je stanju, amputirana joj noga
U velikom požaru u studentskom domu u Cvjetnom naselju najteže je stradala osoba koja uopće nije bila u prostorijama koje je zahvatila vatra.
Naime, dok je trajala prava strka ispred doma jedna starija gospođa se iz još neutvrđenih razloga našla na putu vatrogasnom vozilu, koje ju je teško ozlijedilo, piše Jutarnji list.

Starija gospođa je prevezena u bolnicu Sestara milosrdnica gdje joj je amputirana noga i u životnoj je opasnosti. Identitet nesretne gospođe još nije poznat, zna se samo da je rođena 1940. godine.

Što se zaista događalo u dvorištu ispred studentskog doma, ispričao je 21-godišnji student Franko Baković za Jutarnji list.

"Bio sam u prolazu i odjednom sam uočio vatrogasno vozilo koje se kreće unazad, a starija žena je bila iza, vozaču u mrtvom kutu. On je uopće nije vidio i dva puta ju je pregazio. Žena je zadobila otvoreni prijelom noge pa je nas par ljudi odmah priskočilo u pomoć i pridržali smo joj nogu dok nije stigla Hitna pomoć.

Bilo je užasno, prvo je jako vrištala i onda je pala u stanje šoka", rekao je Baković koji je svjedočio saobraćajnoj nesreći u kojoj je sudjelovalo vatrogasno vozilo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije