Zbog pušenja zatvoreno 20 restorana

Fena
Zbog pušenja zatvoreno 20 restorana
Pixabay / Ilustracija
Proteklog vikenda najmanje dvadeset zagrebačkih restorana privremeno je zatvoreno zbog nepoštivanja Zakona o ograničavanju upotrebe duhanskih proizvoda.

Hrvatski ministar zdravstva Milan Kjundžić u Splitu je komentirao taj slučaj, kazavši kako je vlasnike restorana trebalo kazniti, ali ne i zatvoriti objekte.

"Međutim, ja sam legalist, ako netko ne posluje u skladu sa zakonom mora se postupiti prema mjerama zakona, ali nadam se da će to biti brzo otklonjeno i da se neće opetovati takve pogreške u tim ugostiteljskim objektima u kojima ih je bilo," istaknuo je ministar Kujundžić.

Hrvatski Zakon o ograničavanju upotrebe duhanskih proizvoda predviđa i novčanu kaznu za upotrebu duhanskih proizvoda u prostorijama u kojima se poslužuje hrana, ali su se inspektori u ovom slučaju odlučili za najstrožu sankciju, a to je privremeno zatvaranje ugostiteljskog objekta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije