Vučić: Da nisam molio Srbe da se povuku, imali bismo rat

Radiosarajevo.ba
Vučić: Da nisam molio Srbe da se povuku, imali bismo rat
/ Anadolija
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu krenuo običan voz u kojem su bili i roditelji s djecom, da niko nije vrijeđan.

Kaže da je za Albance uvreda to što se u vozu nalaze freske iz manastira na Kosovu i Metohiji, piše Srna.

"Mogli smo taj voz da proguramo do Kosovske i Mitrovice, ali to nije naš interes. Bilo bi mrtvih na sve strane", rekao je Vučić večeras za TV Pink, komentirajući incident u vezi s vozom.

On je dodao da je incident spriječen zahvaljujući spremnosti Srbije, te ocijenio da je neko tražio razlog da započne sukobe na sjeveru Kosova.

Prema njegovim riječima, jedinica kosovske policije poslana je mimo dogovora s Briselom iz najortodoksnije albanske sredine u čisto srpsku sredinu.

"Da nisam molio Srbe da se povuku, imali bismo rat", rekao je Vučić i dodao da su Albanci bili naoružani.

Vučić je naglasio da je u Briselu prisustvovao gotovo svim pregovorima Beograda i Prištine, kojima se pokušalo pomoći opstanku srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, te istaknuo da on iskreno želi mir i Srbiju u Evropi.

Iz Beograda je prekjučer za Kosovsku Mitrovicu krenuo voz nakon 18 godina, ali je bio zaustavljen u Raškoj jer mu nije bio dozvoljen ulazak na Kosovo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije