Ubio starca kako bi se osvetio što mu nije zaposlio sina

Fena
Ubio starca kako bi se osvetio što mu nije zaposlio sina
Jutarnji / Ilustracija
Zagrebački Županijski sud u srijedu je potvrdio optužnicu protiv Vlade Turudića koji je ranije priznao da je u novembru prošle godine hicima iz pištolja ubio 85-godišnjeg Đorđija Burića u njegovu stanu u Nazorovoj ulici.

Tužiteljstvo tvrdi da je Turudić ubio starca kako bi njegovoj porodici nanio bol jer Burićev sin nije zaposlio Turudićeva sina invalida.

Veza između ubice i žrtve bila je Turudićeva supruga koja je povremeno čistila Burićev stan. Burić im je navodno rekao da bi mogao pomoći u zaposlenju njihova sina, što se u konačnici nije dogodilo pa se ubica odlučio na osvetu.

Turudić je prema medijskim napisima penzionirani radnik Ine i bivši član Autohtone hrvatske stranke prava. Iako je isprva negirao zločin, tokom ispitivanja na policiji nekoliko dana nakon ubistva navodno se "slomio" i pod teretom dokaza priznao nedjelo.

Mediji su navodili i da je Turudić u svom iskazu kazao da su on i njegova supruga Burića, koji je nekad bio jedan od direktora u Končaru, u razgovoru nazivali “komunjarom”. Navodno mu je smetalo i što je Burić posjećivao rodbinu u Crnu Goru te što je gledao partizanske filmove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije