Pucnjava kod rijeke Dobre: Ubijen mladić, mještani u šoku

Radiosarajevo.ba
Pucnjava kod rijeke Dobre: Ubijen mladić, mještani u šoku
Arhiv / Ilustracija
Na popularnom mjesnom kupalištu na Dobri u Zadobarju, desetak kilometara od Karlovca oko 18.30 sati mještanin Mijo F. (63) ubio je četrdeset godina mlađeg muškarca Tomislava R. iz susjedne Tomašnice.

Za sada se zna da je mladić ubijen iz vatrenog oružja, mještani govore da je ovaj umirovljeni zidar došao i počeo pucati iz puške, piše Jutarnji.hr. Oružje nije bilo klasično, očevice je podsjetilo na kuburu. Ubojica je uhapšen, no još uvijek njegovi motivi nisu poznati.

Policija je svojim trakama ogradila mjesto zločina, unutar tog područja ostalo je nesretnikovo tijelo i svjedoci tragedije, a s druge strane neutješna rodbina preminula mladića i šokirani ubojičin sin koji je samo ponavljao: Ja ne znam ništa, ništa nisam vidio.

Oba muškarca na ovo kupalište često su dolazila, kao i uostalom, mještani iz ovoga kraja. Što je sve danas prethodilo tragediji koju ovaj kraj ne pamti, policija bi trebala utvrditi svojom istragom.

Motivi napada za sada nisu poznati, a u toku je istraga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije