U ovoj vikendici možete ljetovati besplatno, ali pod jednim uslovom

Radiosarajevo.ba
U ovoj vikendici možete ljetovati besplatno, ali pod jednim uslovom
Vikendica u selu Vranić, udaljenom oko 35 kilometara od Beograda, koja ima četiri spavaće sobe, dva toaleta, džakuzi i u čijem dvorištu su trešnja, višnja, šljiva i smokva, mogla bi da bude vaša.

Postoji samo jedan uslov! Vlasnica ove kuće, Zorka Kecman (62), rješila je da je da nekome na besplatno korištenje, ali zauzvrat traži da novi stanodavac vodi računa o njena tri psa i devet mačaka. Ovaj neobičan oglas postavila je njena prijateljica na Facebooku.

"Imanje sam kupila prije 10 godina, jer mi se selo Vranić dopalo. Tokom zime sam živjela u Beogradu, ali sam jedva čekala da dođe proljeće da odem na selo. Ostajala sam do kasne jeseni. Ova kuća građena je i sređivana s ljubavlju i mnogo pažnje. Pravljena je  ne da se u njoj prespava, već da se u njoj uživa", priča Zorka.

Zbog bolesti čovjeka koga voli morala je da ostavi svoje životinje.

"Blaža ima tumor grla, a od decembra je veoma loše. Morali smo da se vratimo u Beograd. Njegovo stanje je ozbiljno", objašnjava Zorka, piše Kurir. Kaže da osjeća veliku grižu savjesti što ih ostavlja. Kuća koju će ustupiti ima nekoliko lijepo namještenih soba, s unikatnim detaljima, kao što su stari gramofon i sat, kućna biblioteka, mašina za pranje sudova…i prostire se na 130 kvadratnih metara. Cijeli plac zauzima 10 ari, a s terase se pruža pogled na zelena brda, njive i vikendice.

Zorka je penzionerka i nema djece, a od onog ko se bude uselio u ovu kuću, očekuje da će osim što će da nahrani njene ljubimce, s njima i da se igra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije