U blizini Bihaća: Dvojica Belgijanaca pokušali ukrasti avion

Radiosarajevo.ba, Hina
U blizini Bihaća: Dvojica Belgijanaca pokušali ukrasti avion
Screenshot / YouTube
Poprilično nevjerovatna pljačka spriječena je ovih dana na području bivšeg vojnog aerodroma Željava, koji se nalazi na samoj granici Hrvatske i BiH, kada su dvojica državljana Belgije spriječena u krađi aviona.

Ove informacije za Hinu potvrdila je Maja Brozičević, glasnogovornica Policijske uprave ličko-senjske, kazavši da su dvojicu Belgijanaca starih 28 i 31 godinu u pokušaju krađe osujetili policajci iz Korjenice.

Ona je dodala i da su na meti lopova bili dijelovi već devastiranog aviona ostavljenog na ulazu u vojnu bazu bivše JNA, koja je tada funkcionirala u sklopu tadašnjeg aerodroma BiHać.

Riječ je o avionu Douglas C-47 "Dakota" koji potječe još iz Drugog svjetskog rata, a koji je služio i kao trofejni avion, te su sa njega Belgijanci skidali metalnu galanteriju i preostale sklopove iz unutrašnjosti.

Protiv Belgijanaca uhvaćenih u pokušaju krađe bit će podnesena kaznena prijava državnom tužilaštvu, prenio je Jutarnji list

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije