Trumpova zabrana stigla i do Srbije

Radiosarajevo.ba
Trumpova zabrana stigla i do Srbije
Uredba američkog predsjednika Donalda Trampa, kojom se privremeno zabranjuje ulazak u SAD državljanima sedam zemalja sa pretežno muslimanskim stanovništvom, tiče se i Srbije.

Tačnije, Trampova uredba odnosi se i na putnike "Air Serbia", koja ponedeljkom, četvrtkom i petkom leti za Njujork. U ovoj kompaniji potvrđuju da su nova pravila važila i na jučerašnjem letu, prvom poslije stupanja uredbe na snagu.

"'Air Serbija' sarađuje sa Agencijom SAD za zaštitu carine i granice da bi se osiguralo da je naša avio-kompanija usklađena sa novim ograničenjima u imigracionoj politici SAD, koja su stupila na snagu tokom vikenda. U tim slučajevima, tamo gde je moguće, avio-kompanija će ponuditi izmjene rezervacija putnika kroz promjenu leta ili nadoknade u skladu sa novom poslovnom politikom", navode u srpskom avio prevozniku.

Za sada nema podataka da je nekome u Beogradu uskraćeno da se ukrca na let za Njujork, ali Vladimir Petronijević iz "Grupe 484" podsjeća da zabranom ulaska izbjeglicama SAD krše međunarodno pravo i konvencije, kao i ranije prihvaćene međunarodne obaveze, piše Beta, prenosi Blic. 

Podsjećamo, američki predsednik Donald Tramp je u petak, 27. januara, do daljnjeg zabranio ulazak u zemlju sirijskim izbjeglicama, a tromjesečna zabrana izdavanja američkih viza uvedena je za državljane Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana i Jemena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije