Trump čestitao Hashimu Thaciju Dan nezavisnosti

Anadolija
Trump čestitao Hashimu Thaciju Dan nezavisnosti
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald Trump uputio je čestitku predsjedniku Kosova Hashimu Thaciju povodom 17. februara, Dana nezavisnosti Kosova.

”Američki predsjednik je u čestitki naveo da se partnerstvo između dvije države oslanja na zajedničke vrijednosti i interese, te da je budućnost suverenog, multietničkog i demokratskog Kosova zasnovana na stabilnom regionu Balkana, prosperitetnom i u potpunosti integriranom u međunarodnu zajednicu”, saopćeno je iz Predsjedništva Kosova.

Sjedinjene Američke Države su sa svim građanima Kosova proslavile osvajanje historijske zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Brazilu, kao i debi reprezentacije Kosova na međunarodnim igrama FIFA-e”, dodaje se u čestitki.

Trump poručuje i da SAD očekuje nastavak široke i tijesne saradnje s Kosovom, uz naglasak na podršku povećanju demokratskog i privrednog razvoja, jačanju vladavine prava, rješavanju sporova sa susjedima, kao i u borbi protiv nasilnog ekstremizma i stranih boraca - terorista. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije