Oluja poharala Istru, jak vjetar, pljuskovi i munje u Zagrebu, Karlovcu...

Radiosarajevo.ba
Oluja poharala Istru, jak vjetar, pljuskovi i munje u Zagrebu, Karlovcu...
Iznad sjeverne Italije formirala se jaka olujna linija s više od 6000 registriranih udara munja. Oluja je poslijepodne stigla do Istre.

Nevrijeme s jakim vjetrom, grmljavinom i kišom zahvatilo je navečer i Zagreb, središnju Hrvatsku, područje Rijeke, i Kvarnera, otoka Paga, dijelove Dalmacije, Liku i Gorski kotar...

Nevrijeme sa zapada prvo je zahvatilo Istru. Ogroman shelf cloud koji se protezao uzduž cijele obale zapadne Istre donio je nakratko olujan vjetar, dok padavina za sada nema u većim količinama, javlja Istramet.

Vjetar je s jugozapadnog i južnog smjera naglo okrenuo na zapadnjak i sjeverozapadnjak. Meteorološke postaje u Novigradu i Katunu Lindarskom zabilježile su udare do 83 km/h, a vrijedi izdvojiti i Poreč te Barban (80 km/h). U Novigradu je vjetar puhao brzinom od 76 km/h, dok je u Rovinju i Umagu bilo opasnog zapadnjaka s udarima do 62 km/h.

Što se tiče kiše, značajnije količine zabilježilo je samo nekoliko meteoroloških postaja. 

Pale su i temperature u Istri. Nešto prije 19 sati u Pazinu je bilo 18, a u Puli, Rovinju i Poreču 19 stepeni. U Umagu i Novigradu te Vodnjanu zabilježeno je 20 stepeni.

Snažnih predfrontalnih nestabilnosti ima i po Sloveniji, pa se olujna grmljavinska nevremena očekuju i na kopnu. Oluja se u kasnim poslijepodnevnim satima premjestila u unutrašnjost zemlje. Pljusak je oko 19 sati počeo padati na području Karlovca i Zagreba, a crni oblaci prekrili su i Osijek, piše Index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije