Šok u školi: Stariji učenici tjerali mlađe da simuliraju seks

Radiosarajevo.ba
Šok u školi: Stariji učenici tjerali mlađe da simuliraju seks
Nacional.hr / Ilustracija
Škola je u četvrtak doznala da se u prostorijama WC-a odvijaju neprimjerene radnje, to jest, neka vrsta seksualnog uznemiravanja.

Ove informacije potvrdila je portalu 24sata.hr direktorica osnovne škole u okolici Zagreba.

U seksualnom uznemiravanju nisu sudjelovale djevojčice nego su se neprimjerene radnje međusobnog simuliranja seksualnih odnosa događale isključivo među dječacima. 

Da se nešto događa, škola je saznala od djece, koja su se povjerila profesorici nakon uznemiravanja.

Odmah nakon te spoznaje, istaknula je direktorica, škola je promptno reagirala.

"Mi smo postupili prema važećim protokolima, ispitali učenike, načinili bilješke te nakon dobivenih informacija obavili razgovore s roditeljima. Ove sedmice održavali smo roditeljske sastanke s razredima koji su sudjelovali u događanjima, održane su sjednice razrednog i porodičnog vijeća te su učenici kažnjeni",  rekla je.

Dodala je da su o svemu obavijestili nadležni Centar za socijalnu skrb te ostale nadležne institucije. O detaljima cijelog slučaja nije mogla govoriti zbog zaštite prava djece.

"Učenike koji su sudjelovali u navedenim radnjama pratit ćemo i dalje te će stručne službe škole nastaviti raditi s njima", kazala je.

Neprimjerene radnje inicirala su petorica učenika osmih razreda te dva ili tri učenika petih i šestih razreda.

"Mi smo ispitali sigurno 40-ak učenika dok nismo doznali o kome je riječ. Sve se odvijalo u WC-ima u koje učitelji ne ulaze", objasnila je.

"Čim smo otkrili da se nešto zbiva, pristupili smo rješavanju situacije, a učenici su kažnjeni najstrožom sankcijom", kaže ravnateljica.

Zbog zaštite djece nije željela otkriti o kakvim je sankcijama riječ. Objasnila je i da su incidenti okarakterizirani kao uznemiravanje jer nije bilo skidanja i diranja djece po intimnim dijelovima tijela.

"Svi smo radili prekovremeno da bismo što prije došli do informacija te ispitali što veći broj učenika i obavijestili njihove roditelje", kazala je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije