Sastanak ministara četiri države o slučaju Agrokora

Fena
Sastanak ministara četiri države o slučaju Agrokora
Ministar za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH Mirko Šarović prisustvovat će danas u Beogradu sastanku ministara za trgovinu i ekonomiju iz Srbije, Slovenije i Crne Gore, a na kome bi se trebalo razgovarati o poslovanju koncerna Agrokor.

"S obzirom na to da sve zemlje regije traže pojedinačna rješenja za izazove u poslovanju dijelova Agrokora na svojim tržištima, na sastanku će biti razmatrane zajedničke mjere i aktivnosti za očuvanje radnih mjesta, zaštitu interesa dobavljača, kao i druga pitanja vezana za stabilnost poslovanja tog koncerna", navodi se u saopćenju Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije Srbije.

Na poziv ministra za trgovinu Srbije Rasima Ljajića sastanku će, osim ministra Šarovića, prisustvovati ministar za ekonomski razvoj i tehnologiju Slovenije Zdravko Počivalšek i ministrica za ekonomiju Crne Gore Dragica Sekulić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije