Saobraćajni kolaps u Hrvatskoj: Pred Splitom kolona od deset kilometara

Radiosarajevo.ba
Saobraćajni kolaps u Hrvatskoj: Pred Splitom kolona od deset kilometara
Arhiv / Ilustracija
Kolona duga gotovo deset kilometara stvorila se na ulazu u Split iz smjera Omiša, a gužva je i na cesti od Omiša do Dugog Rata. Nastave li se gužve ovim tempom, ove dvije kolone bi se uskoro mogle spojiti.

Ista je situacija širom Jadrana kao i u svim većim lukama u Dalmaciji, a velike gužve stvorile su se i u makarskom trajektnom pristaništvu.

Kako pišu hrvatski mediji, produženi vikend i vrhunac sezone nisu uzeli danak samo na vječno problematičnoj dionici između Splita i Omiša, gužve i zastoji se stvaraju na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti.

Pred naplatnim kućicama u Dugopolju u smjeru Splita kolona je duga oko 1,5 kilometara.

Zastoji i kolone su se stvorile i na dionici između čvora Zadar 2 i tunela Sveti Rok u smjeru Zagreba, a pred tunelom je kolona od oko 2 kilometra.

Na Krčkom mostu u smjeru otoka kolona je duga oko 5 kilometara, a puno teža situacija je u smjeru kopna gdje se kolona proteže na 20 kilometara.

Iz BIHAMK-a je saopćeno da na većini graničnih prelaza pojačana je frekvencija vozila.

Na prelazima Doljani, Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Orašje, Bijača i Hum pojačan je promet vozila u oba smjera.

Na prelazima Deleuša i Zupci na izlazu iz BIH čeka se do 40 minuta, dok je na prelazu Ivanica zadržavanje na ulazu u BIH (do 40 minuta).

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su nešto kraća. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije