Priča iz zagrebačkog tramvaja koja je obišla regiju: "Tata, ja sam gladan"

Radiosarajevo.ba
Priča iz zagrebačkog tramvaja koja je obišla regiju: "Tata, ja sam gladan"
/ infozagreb.hr
Na Facebook grupi "Zakaj volim Zagreb" u utorak se pojavio post koji nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Naime, jedna je Zagrepčanka podijelila post na koji je naišla u bespućima društvenih mreža, a koji je pokrenuo lavinu nakon što je objavljen u spomenutoj grupi.

"Tijekom današnje uobičajene vožnje tramvajem, na posljednjoj stanici ulazi otac. Ispod lijeve ruke dvije štake, dok desnom pokušava pridržavati kolica s malim djetetom. Napokon uspijeva sjesti na prazno sjedalo, dok se dijete budi. Prvo sto progovara je 'tata, ja sam gladan'. Tata mu objašnjava kako danas baš i nije bilo boca, te da mu je uspio kupiti samo jedno pecivo, s tonom koji obećava kako će se tata uvijek snaći", piše u postu, prenosi Jutarnji.hr.

Također, osoba koja se našla u ovoj situaciji napisala je da nije pretjerano razmišljala o ocu i je li to njegova odgovornost, već joj je bilo neshvatljivo kako mi kao društvo u današnje vrijeme možemo dozvoliti da ijedno dijete bude gladno. Kroz priču s ocem saznala je da boluje od multiple skleroze.

"Starije dijete je osmogodišnja djevojčica koja je tom trenu bila u školi. A tata je išao na 'posao' skupljanja boca, teško pokretan s trogodišnjim djetetom. Pošto je njihov problem znatno veći od mojih mogućnosti, molim sve koji imaju ikakvu dodatnu informaciju o gospodinu s Gornje Kustošije (mislim da je rekao da se zove Milio, vjerujem da susjedi znaju situaciju), informaciju o mogućnostima rješavanja trenutne situacije, ili volju za pomoć da se jave. Gospodin mi je ostavio kontakt", stoji u postu na grupi.

Ubrzo nakon što je poruka objavljena javili su se mnogi koji su voljni pomoći, a osnovana je i posebna Facebook stranica.

Gospodinu je blokiran račun, najveći problem mu je lokacija stana u kojem živi jer jedva dolazi do njega. Prve vrećice pomoći već su stigle u kafić kod inicijatorice ove akcije, a mnogi su ponudili novac te prijevozna sredstva u slučaju potrebe za prijevozom paketa i ostalih potrepština, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije